Στεγάνωση & Θερμοπροστασία Ταράτσας

Τεράσιες ποσότητες θερμικής ενέργειας μεταφέρονται εύκολα μέσω της οροφής με αποτέλεσμα να απαιτούνται μεγάλες ποσότητες ενέργειας για την θέρμανση και ψύξη του οικοδομήματος. Επιπλέον, το νερό εισχωρεί στο κτίριο από σημεία των ταρατσών που έχουν αστοχήσει τα μονωτικά υλικά δημιουργώντας υγρασία και μούχλα στους εσωτερικούς τοίχους και ταβάνια. Η λύση στεγάνωσης με ασφαλτόπανα, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη μόνωση των ταρατσών: α) συλλέγει την προσπίπτουσα ακτινοβολία θερμότητας και θερμαίνει τα κτίρια, β) οι λεκέδες είναι εμφανείς και η αστοχία στα σημεία συγκόλλησης ασφαλτόπανων και στηθαίων ή και μεταξύ των ρολλών ασφαλτόπανου οδηγούν στην πλήρη αποτυχία του εν λόγω συστήματος μόνωσης.

Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τα παλαιά συστήματα πολυουρεθάνης που αποκτούν κίτρινο χρώμα με την πάροδο του χρόνου και εμφανίζουν ρωγμές εξαιτίας του νερού που περιλαμβάνει ρύπους από την ατμόσφαιρα. Ένα σύστημα που μπορεί να προσκολληθεί σε παλιά πολυουρεθάνη και ασφαλτόπανα και να επιδιορθώσει ραγισμένες, κιτρινωπές επιφάνειες είναι δύσκολο να επιτύχει, είναι το σύστημα NanoPhos.

  • SurfaPore® FX | για αδιαβροχοποίηση και σταθεροποίηση σαθρών τσιμεντοειδών υποστρωμάτων (εφόσον απαιτείται)
  • SurfaMix® P ή Universal Primer ή Epoxy Primer WB | για την προετοιμασία της επιφάνειας εφαρμογής (ανάλογα με το προϋπάρχον υπόστρωμα)
  • SurfaPaint® Elastomeric Hellas Cool White ή Elastomeric Roof Hybrid | τελική επίστρωση για την στεγάνωση της επιφάνειας
  • SurfaShield® C | για τον αυτοκαθαρισμό της τελικής επιφάνειας μέσω της φωτοκατάλυσης (προαιρετικά)

Tips Εφαρμογής:

  1. Τα νέα υποστρώματα από τσιμέντο θα πρέπει να έχουν ωριμασει για περισσότερο από 3-4 εβδομάδες πριν από την εφαρμογή του ασταριού. Βεβαιωθείτε ότι η ταράτσα είναι στεγνή και απαλλαγμένη από μούχλα, βρωμιά, σκόνη, ελαιώδη υπολείμματα ή από υλικά προηγούμενων εφαρμογών.
  2. Εφαρμόστε SurfaPore® FX με πινέλο,ρολό ή απλό ψεκαστικό και αφήστε το να στεγνώσει μια ημέρα. Η εφαρμογή του SurfaPore FX WB θα πρέπει να γίνεται μόνο σε τσιμεντοειδή υποστρώματα.
  3. Εφαρμόστε ως αστάρι ένα απο τα προϊόντα SurfaMix® , ανάλογα το προϋπάρχον υπόστρωμα. Για περισσότερες τεχνικές διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τεχνικό Τμήμα της NanoPhos.
  4. Εφαρμόστε το SurfaPaint® Elastomeric Hellas Cool White ή Elastomeric Roof Hybrid , δυο χερια, σταυρωτά χρησιμοποιώντας ψεκαστικό ή ρολό. Βεβαιωθείτε ότι οι άκρες και οι ακμές έχουν πλήρως καλυφθεί. Η επιφάνεια εφαρμογής θα πρέπει να καλυφθεί σταυρωτά (οριζόντια και κάθετα) για να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη εφαρμογή. Επιπλέον στρώσεις θα πρέπει να εφαρμόζονται 24 ώρες μετά την προηγούμενη εφαρμογή.
  5. Σε συνέχεια της εφαρμογής του στεγανωτικού , προτείνεται προαιρετικά η εφαρμογή του SurfaShield® C με τη χρήση απλού ψεκαστικού. Η μέγιστη αποτελεσματικότητα επιτυγχάνεται 24 ώρες μετά την εφαρμογή.

TOP

Search nanophos.com

Η εταιρία

Συστήματα Λύσεων

Media

BUILDING

Most frequent questions and answers

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am item content. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.